TEHNIČKE KARAKTERISTIKE Štampaj
METROTILE Krovni crep - nominalne dimenzije i težina

  MetroBond
MetroShake
MetroRoman
MetroShingle
 ukupna dužina 1300 mm
1290 mm
1330 mm
 pokrivna dužina
1270 mm
1222 mm
1257 mm
 pokrivna širina
368 mm
370 mm
235 mm
    415 mm  
 debljina
28 mm
28 mm  
 krovni pokrov/crep
0.46 m2   0.45m2 0.29 m2
 crepovi m2
2.15
2.35
3.45
 težina/crep
(presvučen kamenim granulatom)
3.1 kg
2.7 kg
1.75 kg
 težina/m2
(presvučen kamenim granulatom)
6.7 kg
5.8 kg
5.9 kg

 metrotile-presek.jpg
PREDNOSTI  METROTILE


пиц_ув-бестендиг уиндбестендиг пиц_хагелбестендиг пиц_лицхтгеуицхт пиц_вуурбестендиг

UV otporan

 Postojan na vetru (testirano do 200km/h)

Otporan na udarce

 Lak (7kg/m2)

Otporan na vatru


UV otporan - otporan na atmosferske uticaje. Kamene čestice kojima su prekrivene krovne ploče Metrotile štite od jakog sunca, kiše, UV zraka, ne apsorbuju zvukove. Iste nisu krute, ne lome se i ne upijaju vodu, te su pogodne za sva klimatska područja.

Postojan na vetru - Metrotile krovne ploče zahvaljujući jedinstvenom sistemu učvršćivanja može izdržati jake nalete vetra i iznad 200km/h.

Otporan na udarce - same tehničke karakteristike govore o jačini i kvalitetu ovog pokrivača koji je u odnosu na većinu drugih krovnih pokrivača otpornija na udarce grada i tuče.

Lak - Krovne ploče sa težinom (5.9kg/m2 - 6.7kg/m2) su i do 7 puta lakše od prosečnih ploča od opeke ili betona. Budući da manja težina na krovu znači i manji pritisak na konstrukciju, što u brojnim slučajevima omogućuje znatnu uštedu jer nisu potrebne skupe snažne konstrukcije. Metrotila krovne ploče obezbeđuju sigurnost, jačaju strukturnu snagu krova i smanjuju opasnost od rušenja.

Otporan na vatru - Budući da su izrađene od lima, krovne ploče su otporne na vatru i vatrenu stihiju. Zahvaljujući  vodoravnom sistemu pokrivanja i učvršćivanja ploča, one se ne dižu i ne savijaju se, i zbog toga vatrene žeravice u slučaju vatrene stihije ne mogu prodreti u unutrašnjost krovne konstrukcije.


NAJČEŠĆA PITANJA:


-Kada se počeo koristiti kamen za presvlačenje krovnog pokrivača?
Kamenom presvučeni čelični krovni pokrivač prvi put se pojavio u Drugom svetskom ratu, kada su se galvanizirali čelični bunkeri premazani katranom i prekriveni peskom. Ta je praksa komercijalizovala nakon rata, kada su proizvedeni prvi krovovi, isko se u međuvremenu radilo na razvoju hemijskog sastava premaza tako da današnja proizvodna tehnologija ima malo sličnosti sa prvobitnom praksom.

-Hoće li zbog čeličnog krova leti u mom stanu biti još toplije?
Neće. Ispravan sistem provetravanja čeličnog krovišta omogućuje protok vazduha između crepa i ter papira te iz ventilacionih otvora u područje krovišta. Topli vazduh izlazi uz liniju slemena, dok hladniji vazduh ulazi kroz otvore u strehi. Energetske troškove takođe može smanjiti i protok vazduha i ispod ter papira.

-Hoće li čelični krov zarđati?
Čelična osnova zaštićena je od korozije metalnim i polimernim premazom. Metrotile sadrži čelik premazan aluminijum-cinkom. Aluminijum predstavlja unutrašnji zaštitni sloj, pojačavajući dugoročno delovanje cinka, posebno njegovog svojstva da štiti sloj od lomova. Čelik galvaniziran aluminijumom u raznim se ispitivanjima pokazao višestruko otpornim na koroziju nego drugi presvučeni metali.

-Može li se Metrotile koristiti za sve krovne konstrukcije?
Tradicionalni izgled i lakoća krovnog pokrivača Metrotile čini ga idealnim za sve tipove kvova, kao i pokrivačke radove.

-Koji je minimalni nagib s Metrotilom?
Metrotile se može koristiti uz nagib čak i do 10°, a maksimalno i na potpuno uspravnim delovima krova.

-Da li je testiran?
Metrotile je prošao brojne testove i dobio brojne ateste širom sveta.

-Može li ga bilo ko postaviti?
Metrotile se postavlja krajnje jednostavno, ali da bi bio u skladu s kriterijumima za izdavanje garancija i sertifikata, mora ga postavljati ovlašćeni izvođač.

-Da li je Metrotile bučan?
Nije. Za razliku od lošijeg, običnog čeličnog crepa, Metrotile je presvučen granulama od prirodnog kamena, što uz jedinstveni proizvodni postupak sprečava prenos buke.

-Može li se čeličnim krovom hodati?
Može, isko hodanje krovom, naravno, nalaže oprez.

-Da li je krovni pokrivač Metrotile isplativa investicija?
Zahvaljujući jednostavnom polaganju i velikim dimenzijama u odnosu na tradicionalni crep, Metrotile predstavlja izuzetno isplativu investiciju.

-Šta drži granulat trajno pričvršćen za čelik?
Posebno birani kameni granulat proizvodi korporacija 3M, a zatim ga fabrika Metrotile prerađuje i polaže u akrilni polimer otporan na ultraljubičasto zračenje, koji čini trajni spoj s čeličnom osnovicom.

-Može li se Metrotile koristiti u teškim vremenskim uslovima?
Metrotile besprekorno funkcioniše o čitavom svetu, od najtoplijih, preko najvlažnijih, pa sve do podneblja s najviše vetra. Sastav krovnog pokrivača Metrotile dokazano odoleva brzini vetra od preko 193 km/h, a isto tako nije pokazao nikakve tragove oštećenja nanesene delovanjem grada (osim u najstrašnijim olujama).

-Da li je čelični krov siguran od požara?
Čelični krovni pokrivač klasifikovan je kao nezapaljiva krovna obloga (klase A). Kod novogradnjem kao i u čitavom nizu primera prilikom obnavljanja krova, metalni pokrivač Metrotile predstavlja nezapaljivu krovnu konstrukciju klase A.

-Da li čelični krovovi privlače udare groma?
Čelični krovni pokrivač ne privlači udare groma ništa više nego krovni pokrivač od bilo kog drugog materijala. Pokazalo se da do udara groma najčešće dolazi na najvišim tačkama na zemljištu. Ako postoji bojazan, na krovove koji predstavljaju najviše tačke na okolnom terenu može se postaviti gromobran.

-Koliko teži montirani čelični krov u odnosu na druge proizvode?
Težina proizvoda po kvadratnom metru:
Čelični krovni pokrivač____________6.67 kg
Glineni / betonski crep__________ 50.00 kg
Napominjemo da se  navedene težine odnose na proizvode u suvom stanju. Težina svih triju proizvoda u mokrom stanju se povećava.

 

 

Metrotile galerija
Pretraga

All Rights Reserved | Copyright © 2013 | www.tegomont.net