PREDNOST VENTILISANOG KROVA Štampaj

Zahvaljujući svojim karakteristikama, ventilisani krov omogućava ostvarenje bitne uštede potrošnje električne energije. U periodima velikih vrućina isti omogućava da se u potkrovljivima živi lepo i ugodno. U periodima niskih temperatura ventilaciona komora je dodatna prednost. U slučaju snega ventilisani krov eliminiše opasne ledene barijere ispod oluka.

Prednosti ventilisanog krova u različitim situacijama:

VRUĆINA

NEVENTILISANI KROV
Pokrivač, zagrejan sunčevom svetlošću, prenosi toplinu na izolojući materijal koji funkcioniše samo kao momentalna barijera na toplinu. Toplina, nakon toga, ulazi u noseće strukture krova i u unutrašnjost konstrukcije.
VENTILISANI KROV
Sveži vazduh koji dolazi sa linije oluka se zagrejava, postaje  lakši i izlazi kroz vrhove krova, otklanjajući tako akumulisanu toplinu sa pokrivnog materijala.

HLADNOĆA

NEVENTILISANI KROV
Prilikom niskih temperatura, u strukturi krova mogu se pojaviti štetne posledice kondenzacije, kao što su budja, vlaga i kapanje.
VENTILISANI KROV
Tokom zime cirkulacija vazduha suši izolacioni materijal pa se time izbegava stvaranje kondenzacije garantujući trajnost  konstruktivnim elementima krova.

SNEG

NEVENTILISANI KROV
U planinskim zonama, na vrhovima oluka, stvaraju se opasne ledene barijere koje uzrokuju infiltracije u krovnoj strukturi.
VENTILISANI KROV
Ventilacija omogućuje regularno otapanje snega akumulisanog na krovu i time izbegavajući stvaranje ledene barijere.
 

 

Pretraga
Tegola galerija

All Rights Reserved | Copyright © 2013 | www.tegomont.net